Cillessen zet punt achter moeilijke periode: 'Ik ben door een diep dal gegaan'

Cillessen zet punt achter moeilijke periode: 'Ik ben door een diep dal gegaan'

28 februari - 20:40 Laatste update: 20:41
48

Jasper Cillessen voelt aan alles dat hij langzaamaan terugkeert naar zijn oude niveau. De doelman van NEC is het afgelopen jaar naar eigen zeggen door een 'diep dal' gegaan. 

Cillessen kampte in 2023 met privéproblemen en even daarvoor nam Louis van Gaal hem niet mee naar het WK in Qatar. Dat had zijn weerslag bij NEC, waar de doelman vaak de mist in ging met grote fouten. "Ik ben door een diep dal gegaan door de bekende redenen en dan duurt het even voordat je de topvorm weer te pakken hebt, maar daar is zo aan het einde van het seizoen wel een goed moment voor", vertelt Cillessen, opgetekend aan het Algemeen Dagblad

Het seizoen kan voor Cillessen een ongelooflijk toetje krijgen, mocht NEC de bekerfinale van Feyenoord of FC Groningen winnen. "Europees voetbal spelen met NEC is mijn grote droom en de beker is de kortste weg daarnaartoe. We hebben een relatief gunstige loting gehad, maar dat doet niets af aan onze prestatie. Dit is een van de mooiste dagen in mijn carrière. Hopelijk komt de finale met stip op één. De bekerfinale in 2018 met FC Barcelona waarin ik een assist gaf, gaf me ook een speciaal gevoel, maar NEC is wel mijn cluppie."