Speler van de maand en talent van de Maand bekend: PSV'er en AZ'er mogen juichen

Speler van de maand en talent van de Maand bekend: PSV'er en AZ'er mogen juichen

1 maart - 16:05
17

Luuk de Jong en Ruben van Bommel zijn in de prijzen gevallen dankzij hun sterke optredens in de maand februari. Eerstgenoemde is de Eredivisie Speler van de Maand, terwijl Van Bommel is verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

ESPN maakte vrijdag bekend dat de twee aanvallers allebei een prijs aan hun prijzenkast mogen toevoegen. Voor De Jong betekende dit pas zijn tweede onderscheiding als Eredivisie Speler van de Maand ooit. De PSV-aanvoerder scoort al het hele seizoen makkelijk. In februari deed hij er nog maar eens een schepje bovenop. Hij ging Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis voorbij en pakte de eerste plek in het topscorersklassement, met 22 doelpunten.

Ook Van Bommel maakte grote indruk. De buitenspeler was onder andere met twee doelpunten tegen Ajax van grote waarde voor AZ. Voor die twee doelpunten had hij slechts drie schoten op doel nodig. Van Bommel was in februari daarnaast ook de AZ'er met de meeste dribbels. Hij bleef in de race om de prijs onder andere teamgenoot Wouter Goes, PSV'er Johan Bakayoko en Oscar Fraulo van FC Utrecht voor.