Gaaei ontbreekt in wedstrijdselectie tegen Utrecht: 'Zat er helemaal doorheen'

Gaaei ontbreekt in wedstrijdselectie tegen Utrecht: 'Zat er helemaal doorheen'

3 maart - 12:03 Laatste update: 12:44
56

John van ‘t Schip heeft Anton Gaaei niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax tegen FC Utrecht. De coach heeft de verdediger een aantal dagen vrij gegeven. Volgens Van ‘t Schip had dit niets te maken met het fysieke aspect, maar zat de Deen er volledig doorheen na de wedstrijd tegen AZ.

"Ik heb Anton een paar dagen vrij gegeven", vertelt de coach van de Amsterdammers over de vleugelverdediger van de Amsterdammers. "Dat heeft ook te maken met het mentale aspect. Fysiek is hij prima, maar hij zat er helemaal doorheen. Wij vonden als Ajax zijnde dat hij wat tijd nodig had. Hij sluit morgen weer aan. We willen hem niet nog een keer straffen."

Gaaei was de afgelopen weken onderwerp van gesprek bij Ajax. De vleugelverdediger werd tegen AZ al in de eerste helft gewisseld voor Ahmetcan Kaplan. Na afloop werden beelden getoond van de verdediger die met een jas over zijn hoofd op de Amsterdamse bank plaats nam. 

Tegen FC Utrecht staat Sivert Mannsverk wel in de basiself. Een bewuste keuze van de trainer. "Het middenveld wil je complementair hebben. Hij heeft laten zien dat hij een oog heeft voor het verdedigende aspect. Hij moet vandaag het meest in de controle spelen. Daar heeft hij een goed oog voor en we hopen dat hij dat vandaag op het veld kan laten zien."