Bosz geeft 'slimme' zoon gelijk na clash met Feyenoord: 'Maar totaal niet genoten'

Bosz geeft 'slimme' zoon gelijk na clash met Feyenoord: 'Maar totaal niet genoten'

3 maart - 17:16 Laatste update: 17:26
143

Peter Bosz is niet tevreden met het optreden van zijn ploeg tegen Feyenoord. De trainer van PSV vindt dat de Eindhovenaren veel beter kunnen. Bosz gaat zichzelf ook niet belonen met een sigaar, ondanks dat PSV weer een stap dichter bij het kampioenschap is gekomen.

PSV en Feyenoord zorgden voor een intense partij in Eindhoven, maar toch heeft Bosz niet genoten van de wedstrijd. "Ik heb er totaal niet van genoten", is hij duidelijk bij ESPN. "Je hebt toch geen goed voetbal gezien, of wel? Ik vond het geen goed voetbal. Ik vond dat we zeker de bovenliggende partij waren in de eerste helft. Maar als je zegt: ik ben een echte voetballiefhebber en ik ga voor het goede voetbal zitten, dan heb ik vandaag niet echt kunnen genieten."

Wedden

Meer odds

"Feyenoord wilde niet in de eerste helft, had ik het gevoel. Wij kregen nog wel wat kansen, maar waren ook heel slordig in de opbouw. Daardoor kregen ze hun kansen van ons. En als je ziet hoe wij aan de tweede helft beginnen, dat is helemaal slecht. Dat kunnen wij veel beter en dat heb ik vandaag helaas niet gezien", vervolgt Bosz, die zijn vinger niet op het slechte begin van PSV aan de tweede helft kan leggen. "Nee, anders had ik dat in de rust wel anders gezegd. We willen altijd heel goed uit de kleedkamer komen, maar dat zagen we niet terug. In alles niet."

Al met al houdt Bosz geen prettig gevoel over aan de topper. "Wij kunnen veel beter. We wisten dat Feyenoord slechts twee dagen rust heeft gehad. We wilden de gaskraan volledig opendraaien. Het veld is niet makkelijk, dat is ook niet in ons voordeel. Maar wij kunnen veel beter en het is jammer als je dat niet in zo'n wedstrijd kunt laten zien. Maar ik zeg altijd: als je een wedstrijd niet wint, moet je hem ook niet verliezen.

"Mijn zoon zei na de wedstrijd ook: toch weer drie punten dichter bij het kampioenschap. Ik vond dat wel een hele slimme opmerking van hem", besluit Bosz. De PSV-trainer zei voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord nog dat hij zichzelf zou trakteren op een sigaar bij een overwinning. Dat gaat nu niet gebeuren. "Nee, die sigaar heb ik niet verdiend."