Steijn krijgt advies na tv-optreden: 'Stoppen met zeuren, echt ophouden nu'

Steijn krijgt advies na tv-optreden: 'Stoppen met zeuren, echt ophouden nu'

5 maart - 23:28 Laatste update: 23:31
78

René van der Gijp vindt dat Maurice Steijn niet meer moet zeuren over zijn periode bij Ajax. De coach die eind oktober werd ontslagen bij de club zat maandagavond bij Rondo om zijn verhaal te doen, maar dat kon de analist niet meer bekoren. Tafelgenoot Valentijn Driessen miste wel één belangrijke vraag voor Steijn.

"Hij heeft gewacht tot hij ontslagen werd en daarna wat centjes meegekregen", vertelt Van der Gijp in Vandaag Inside over zijn visie op het vertrek van Steijn bij Ajax. "Dan moet je een vent zijn en zeggen: 'Sportief was het niet alles, maar ik heb er een mooi tweede huis in Ibiza aan over gehouden'. Dan moet je niet meer zeuren, daar moet je dan mee ophouden."

Van der Gijp noemt ook Ronald Koeman als voorbeeld van trainers die te veel pikken van een clubleiding. "Die heeft zich ook veel laten doen bij Barcelona. Die had ook al twee of drie maanden eerder op kunnen stappen. Die heeft ook gewacht op de poen. Negen van de tien doen dat, maar er zitten ook trainers bij die hun sleutels inleveren en zelf opstappen."

Driessen was vooral benieuwd naar een zaak die niet met Steijn werd besproken in de uitzending van Rondo op Ziggo Sport. "Wat niet ter sprake kwam was de rol van Steven Berghuis. Dat werd ook niet aan hem gevraagd. Die wilde hij natuurlijk ook lozen, want hij wilde doorgaan bij Ajax maar dan moesten Hedwiges Maduro en Berghuis weg. Voor de rest was het wel een bekend verhaal natuurlijk."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!