Roma slacht Brighton, Leverkusen redt ongeslagen status, sterk Liverpool haalt uit

7 maart - 20:40 Laatste update: 20:59
43

Qarabag FK heeft donderdagavond bijna de bizarre ongeslagen status van Bayer Leverkusen beëindigd. Xabi Alonso en co. leken lang met 2-1 onderuit te gaan in Azerbeidzjan, maar Patrick Schick maakte een hele late gelijkmaker. Succes was er ook voor AS Roma, dat in Italië veel en veel te sterk was voor Brighton. Liverpool beleefde op zijn beurt een makkelijke avond bij Sparta Praag

Qarabag - Leverkusen
Leverkusen is dit seizoen simpelweg niet te verslaan. De laatste officiële verliespartij dateert alweer van 27 mei 2023. De Duitsers hadden het gros van het balbezit, maar kwamen na 26 minuten spelen toch op achterstand. Yassine Benzia scoorde voor Qarabag, dat vlak voor rust via Juninho de voorsprong zelfs verdubbelde.

Met Jeremie Frimpong als invaller kwam Leverkusen terug in de wedstijrd. Florian Wirtz maakte de aansluitingstreffer. In de absolute slotfase kwam Leverkusen toch nog op 2-2. Schick scoorde, en redde daarmee de ongeslagen reeks van Leverkusen.

Roma - Brighton
Minder gelijkwaardig was het bij Roma - Brighton. De ploeg die Feyenoord onlangs uitschakelde was vanaf minuut één veel te sterk voor de Engelsen. Al na twaalf minuten spelen maakte Paulo Dybala de 1-0. Romelu Lukaku verdubbelde de score vlak voor rust.

In het tweede bedrijf voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Brighton, waar Joël Veltman en Bart Verbruggen op de bank zaten, had vrijwel niets in te brengen. Roma liep vie Gianluca Mancini en Bryan Cristante zelfs nog uit tot 4-0.

Sparta Praag - Liverpool
Liverpool beleefde een kinderlijk eenvoudige avond in de Tsjechische hoofdstad. Alexis Mac Allister mocht na zes minuten spelen aanleggen vanaf elf meter, en schoot raak. Met een absolute wereldgoal zette Darwin Núñez de stand al snel op 2-0 en op slag van rust scoorde de Uruguayaan nog een keer.

Sparta deed na rust nog wat terug, en had meer uit kunnen richten, maar kon niet voorkomen hoe luis Diáz korten Dominik Szoboszlai de eindstand op 1-5 bepaalden. Door de zege hebben Jürgen Klopp en co. nu hele goede papieren om door te stoten in de Europa League