Girona blijft in race om kampioenschap: Blind en co. klimmen weer over Barça heen

9 maart - 23:07 Laatste update: 23:09
11

Girona FC heeft gedaan wat het moest doen in de race om het kampioenschap. De ploeg van onder meer Daley Blind boekte zaterdagavond een zakelijke overwinning. In eigen huis werd CA Osasuna met 2-0 verslagen.

Girona schoot met Blind als linkercentrale verdediger uit de startblokken. Na dertien minuten zette Cristian Portu de ruststand al op het scorebord. De van Getafe overgekomen aanvaller schoot hard binnen in de linkeronderhoek. Het doelpunt gaf de verhoudingen op het veld goed weer. Girona had veel meer balbezit dan de bezoekers en domineerde vrijwel de gehele wedstrijd.

Daley Blind keerde na vier weken afwezigheid terug in de basis van Girona. Na een schorsing en blessureleed bleef de Nederlander vorige speelronde op de bank toen Girona verloor op Mallorca (1-0). Zaterdagavond mocht de oud-Ajacied het weer vanaf de aftrap laten zien. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Na ruim een uur spelen was de verdediger na een mooie solo zelfs nog dichtbij een doelpunt.

Na tachtig minuten kwam Girona dichter en dichter bij het tweede doelpunt. Cristhian Stuani mistte een enorme kans en weigerde de wedstrijd vervroegd in het slot te gooien. Drie minuten later kwam oud-PSV'er Sávio alsnog met de beslissing. Zijn eerste doelpunt werd nog afgekeurd, maar een minuut later mocht hij toch aantekenen voor de 2-0. Op prachtig aangeven van Aleix Garcia kon de Braziliaan ongedekt binnenwerken.

Een terechte overwinning voor Girona, dat door de zege klimt naar de tweede plek in La Liga. Het verschil met koploper Real Madrid is nu vier punten. De ploeg uit Madrid heeft nog wel een wedstrijd tegoed.