Van Wonderen verklaart Heerenveen-exit en reageert op gesprek met Steijn

Van Wonderen verklaart Heerenveen-exit en reageert op gesprek met Steijn

11 maart - 15:28 Laatste update: 15:28
44

Kees van Wonderen verklaart waarom hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij sc Heerenveen. De 55-jarige trainer stelt andere ideeën over de toekomst van de Friezen te hebben dan de clubleiding.

Eerder op de maandag maakte Heerenveen bekend dat de wegen van de club en Van Wonderen na het seizoen scheiden. De oefenmeester noemt zijn periode in Friesland in gesprek met ESPN 'leerzaam'. Meningsverschillen met de beleidsmakers liggen ten grondslag aan het vertrek. "We denken anders over de samenwerking en hebben niet dezelfde gedachte in hoe we het elftal en de club willen opbouwen en vormgeven. Dan moet ik dit besluit nemen."

"Er is heel veel gebeurd, met veel wisselingen in de spelersgroep. Dit seizoen hadden we het elftal pas laat rond en hebben we moeilijke periodes gekend", stelt Van Wonderen. "De prestaties zijn wisselend geweest en het publiek heeft zich tegen ons gekeerd. Het is logisch dat dit gebeurt. Ik vind sc Heerenveen nog steeds een fantastische club."

Van Wonderen benadrukt dat zijn vertrek niets te maken heeft met het gesprek dat Heerenveen heeft gevoerd met Maurice Steijn. Steijn sprak in een hotel in Wolvega met de clubleiding van Heerenveen. "Dat is toevallig. We (Heerenveen en Van Wonderen, red.) hebben afgesproken dat we met elkaar zouden gaan spreken. Ik heb toen aangeven dat ze hun licht moesten opsteken bij andere trainers. Dat hebben ze ook gedaan. Na een aantal gesprekken hebben we deze beslissing genomen. Het zat er al aan te komen. Dit is iets wat langer speelt."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!