Wilde geruchten uit Engeland: Kroes wil Ten Hag terughalen naar Ajax

Wilde geruchten uit Engeland: Kroes wil Ten Hag terughalen naar Ajax

13 maart - 18:50 Laatste update: 19:15
80

Het gonst in de Engelse wandelgangen van de geruchten over Ajax en Erik ten Hag. De Amsterdamse club zou onder leiding van de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes een poging willen wagen om de manager van Manchester United terug te halen.

Ajax wordt gelinkt aan onder meer Pascal Jansen, de combinatie Frank de Boer-Pepijn Lijnders en een hele rits aan buitenlandse trainers, maar één naam zou bovenaan de wensenlijst prijken: die van Ten Hag.

Volgens de Engelse geruchtenwebsite Football Insider wil Kroes dolgraag aan de slag met de Tukker, die Ajax in 2022 verliet voor Manchester United. Dat de zaken van zowel Ten Hag als Kroes behartigd worden het door Kroes opgerichte SEG, zou kunnen helpen.

Over de situatie van Ten Hag in Manchester wordt veel gezegd en geschreven. Door het teleurstellende seizoen van United staat er een groot vraagteken achter zijn toekomst op Old Trafford. Het is niet zeker dat de nieuwe grootaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe door wil met Ten Hag of liever een 'eigen' manager aanstelt.

Bij Ajax maakt John van 't Schip het seizoen in elk geval af. De interim-trainer kan vervolgens een managementfunctie gaan bekleden in Amsterdam, maar niets staat vooralsnog op papier. Ten Hag stond tussen 2018 en 2022 aan het Ajax-roer.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!