Memphis met Atlético kansloos ten onder tegen Barcelona

17 maart - 23:18 Laatste update: 23:34
31

FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in La Liga. In het Wanda Metropolitano werd met 0-3 gewonnen van Atlético Madrid, waardoor de ploeg van Xavi nu negen punten voorsprong heeft op de concurrent.

Tien minuten voor rust kwam Barcelona op 0-1. Ilkay Gündogan ging langs zijn tegenstander en vond Robert Lewandowski, die de bal terug wist te leggen op João Félix. De Portugees schoot de bal beheerst binnen tegen de ploeg die hem op dit moment verhuurt aan de Catalanen.

In het tweede bedrijf kreeg Xaxi, de trainer van Barcelona, al snel een rode kaart, nadat hij zich opwond over een arbitrale beslissing. Álvaro Morata verzuimde vervolgens om de gelijkmaker te verzorgen, toen hij een grote mogelijkheid onbenut liet door over te schieten. Niet veel later kreeg de ploeg van Diego Simeone het deksel op de neus, toen Rodrigo De Paul de bal inleverde bij Raphinha. De Braziliaan vond Lewandowski, die uit de draai doeltrof via de paal.

Atléti probeerde vervolgens terug in de wedstrijd te komen, maar slaagde daar niet in. Onder meer een inzet van Memphis Depay werd gekeerd door Barcelona-doelman Ter Stegen. Halverwege de tweede helft maakten de Catalanen aan alle onzekerheid een einde, toen Fermín López de bal in het doel kopte op aangeven van Lewandowski.