Van Hooijdonk ziet reden voor blessure Brobbey: 'Zijn ze bij Ajax overheen gegaan'

Van Hooijdonk ziet reden voor blessure Brobbey: 'Zijn ze bij Ajax overheen gegaan'

18 maart - 00:19
45

Brian Brobbey heeft de laatste tijd moeite met zijn fitheid en in het duel met Sparta Rotterdam (2-2) moest hij geblesseerd afhaken. Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk zijn van mening dat er roofbouw wordt gepleegd op de spits, zo geven ze aan in Studio Voetbal.

"Brobbey is de laatste weken bij Ajax elke keer niet fit. Dan toch wordt hij bij zijn haren gesleept om te voetballen, dat kan natuurlijk niet", vangt Vermeulen aan. Ibrahim Afellay denkt wel te weten hoe het komt. "Dat is omdat dit Ajax gewoon niet zonder Brobbey kan." Vermeulen vindt echter dat er roofbouw wordt gepleegd op de spits.

Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij Vermeulen. "Eerst was het Fortuna Sittard waartegen hij op de bank begon omdat hij niet kon spelen. Toen kwam hij erin en scoorde hij ook nog. Dan begrijp ik dat je het risico zou willen nemen tegen Aston Villa, en een paar dagen later speelt hij weer. Dat ritme is voor hem niet vol te houden."

"Ik vind het ook apart", vervolgt Van Hooijdonk. "Je hebt Rijkhoff, je hebt Akpom eventueel als vervangers. Als je ook een beetje naar het fysieke gestel van de speler kijkt. Daar zijn ze bij Ajax echt wel overheen gegaan. De trainer heeft voor zijn eigen belang gekozen."