Wijnaldum uit teleurstelling: 'Allemaal internationals om me heen, ik was topfit'

Wijnaldum uit teleurstelling: 'Allemaal internationals om me heen, ik was topfit'

19 maart - 13:47
78

Georginio Wijnaldum heeft een goed beeld van de Saudi Pro League, de competitie waar zijn club Al Ettifaq in speelt. De 33-jarige middenvelder denkt dat meerdere clubs in de top van de Eredivisie mee kunnen draaien.

Wijnaldum schat de Saudische competitie tussen de Eredivisie en de Ligue 1 in. "Het is moeilijk helemaal precies te zeggen, maar de top vijf, top zes kan heel goed mee in de top van de Eredivisie", zegt hij op de mediadag in Zeist bij het Nederlands elftal, opgetekend door De Telegraaf. "Daar spelen allemaal internationale topspelers en de lokale jongens zijn van goed niveau."

In juni, tijdens de Final Four van de Nations League, zat Wijnaldum voor het laatst bij Oranje. Hij begrijpt dat bondscoach Ronald Koeman hem in september en oktober passeerde. "Maar in november was ik wel teleurgesteld dat hij me passeerde. Ik zag allemaal internationals om me heen in Saudi-Arabië, die wel geselecteerd werden en ik speelde alles en was topfit."

Koeman en Wijnaldum hadden in november telefonisch contact. "Ja, hij belde zelf en ik heb hem laten weten dat ik daarover heel teleurgesteld was. Later is hij samen met Nigel de Jong (directeur topvoetbal van de KNVB, red.) komen kijken en heeft hij met eigen ogen kunnen zien hoe ik ervoor sta en wat het niveau van de competitie is. Ik ben blij met de uitverkiezing en hoop me te kunnen presenteren bij Oranje zoals altijd en dat ik me uiteindelijk in de selectie voor het EK kan spelen."