Belgische club verscheurt contract na foto op sociale media: 'Onacceptabel'

Belgische club verscheurt contract na foto op sociale media: 'Onacceptabel'

21 maart - 07:05 Laatste update: 07:58
115

RWD Molenbeek heeft de huurovereenkomst van een van haar spelers per direct beëindigd na een opmerkelijke foto op sociale media. De betreffende speler werd gespot in het tenue van KV Kortrijk, de rivaal van RWDM

Het gaat om de 23-jarige Moussa Sissako, die gehuurd wordt van het Russische Sochi. De international van Mali droeg tijdens zijn revalidatie een shirtje van zijn broer Abdoulaye, die voor Kortrijk speelt. Onacceptabel, oordeelt de hekkensluiter van de Belgische competitie. 

"We kunnen niet accepteren dat hij, ook al is het een kledingstuk van zijn broer, verschijnt met het shirt van de directe concurrent", legt de clubleiding van RWDM uit aan Sudinfo. "Ook al is Moussa geen slecht mens en wenst hij het beste voor de club is het een houding die niet kan bestaan. Als club kunnen wij dit niet accepteren."

De zaakwaarnemer van Sissako, zijn broer Souleymane, heeft moeite met de beslissing van RWDM om de huurovereenkomst stop te zetten. "Deze rechtvaardiging houdt niet stand. Wij hadden het volledig geaccepteerd als de club ons had verteld dat ze vier maanden salaris wilden besparen. Dit zou begrijpelijk zijn aangezien Moussa door zijn blessure niet meer zou spelen dit seizoen."

RWDM ontkent dat de blessure van Sissako de reden van de breuk is. "We proberen geen geld te besparen. Er zijn regels, sponsors, een identiteit en een imago van de club die gerespecteerd moeten worden. Zelfs als hij fit was geweest om te spelen, zou de beslissing hetzelfde zijn geweest."