Supertalent PSV niet te groot voor Oranje O19: 'Ga niet naast m'n schoenen lopen'

Supertalent PSV niet te groot voor Oranje O19: 'Ga niet naast m'n schoenen lopen'

21 maart - 08:47 Laatste update: 11:11
95

Isaac Babadi merkt dat er een last van zijn schouders is afgevallen sinds hij zijn contract bij PSV heeft verlengd. De middenvelder van PSV speelt normaal bij Jong Oranje, maar helpt nu Oranje O19 naar een plek op het EK. 

Met Oranje onder-19 wil Babadi komende week kwalificatie voor het EK bewerkstelligen. Daar voelt het toptalent van PSV zich niet te groot voor. "Ik wil en ga niet naast mijn schoenen lopen, ook al heb ik al bij Jong Oranje gespeeld", vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat hoort niet bij me. Ik voel me niet hoger of meer dan de anderen hier." 

De middenvelder van PSV geeft aan dat er een last van zijn schouders is gevallen door zijn contract in Eindhoven te verlengen. "Nu ga ik vol voor mijn ontwikkeling. Daar horen wedstrijden op het allerhoogste niveau bij, maar ik wil me hier bij Oranje onder 19 goed laten zien." Het schakelen tussen het niveau van PSV, dat onlangs nog actief was in de Champions League, en Jong Oranje mag geen probleem zijn.

"Een goede prof moet dat gewoon kunnen", meent Babadi. "Dat kom jij bij PSV ook tegen. Soms ben je zwaar favoriet, en soms speel je tegen international gelouterde ploegen."