PSV krijgt prachtig dankwoord uit Engeland: 'In Eindhoven ben ik een man geworden'

PSV krijgt prachtig dankwoord uit Engeland: 'In Eindhoven ben ik een man geworden'

22 maart - 09:43
29

Jarrad Branthwaite is PSV dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen in Eindhoven. Inmiddels is de Engelse verdediger doorgebroken bij Everton en bovendien is hij voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg.

Vorig seizoen werd Branthwaite door PSV gehuurd van Everton. "Ik ging naar het buitenland en deed nieuwe levenservaringen op", aldus de verdediger tegenover The Independent over zijn tijd in Eindhoven. "Ik denk dat ik daardoor meer een man ben geworden en dat ik terug kon keren naar de Premier League en regelmatig kon spelen nadat ik in het buitenland was geweest."

"Ik was toen twintig jaar en je moet het zelf leren, op eigen benen staan. Er is niemand anders om je te helpen", vervolgt Branthwaite zijn verhaal. Aankomende zaterdag kan hij zijn debuut voor Engeland maken tegen Brazilië. "Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat ik in de Engelse selectie zou zitten, dan had ik het waarschijnlijk niet gedacht, maar dat is waar ik nu ben en ik ben erg blij om hier te zijn."

"Voor mij gaat het erom dat ik me concentreer op het leveren van de best mogelijke prestaties om voor die ploeg te kunnen strijden", vertelt Branthwaite vanuit het Engelse kamp. Aankomende zomer vindt het EK plaats in Duitsland en de verdediger hoopt daar van de partij te zijn. "Ik denk dat het op een goed moment is gekomen om nu bij de selectie te zitten, dicht bij het EK, maar het enige wat ik kan doen is op het hoogste niveau presteren en mezelf de beste kansen geven."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!