De Cler voorspelt: 'Die jongen is wel toe aan stap hoger dan Feyenoord'

De Cler voorspelt: 'Die jongen is wel toe aan stap hoger dan Feyenoord'

23 maart - 16:25
37

Volgens Tim de Cler moet Feyenoord Santiago Gimenez en Dávid Hancko van de hand doen als er een goed bod binnenkomt. Dat vertelt de oud-verdediger in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. De voormalig Oranje-international was zelf ook jaren actief in Rotterdam en voelt zich nog altijd Feyenoorder. Hij voorziet 'zijn' club dan ook graag van transferadvies.

"Als je een heel goed bod voor Gimenez krijgt, dan moet je hem verkopen", begint De Cler. "Ik las vijftig miljoen euro, dan zou ik er niet heel lang over nadenken. Voor een spits uit Nederland ga je niet veel meer krijgen. Ik zou hem zeker verkopen."

Naast de Mexicaanse spits staat ook Hancko al langere tijd op de lijstjes van prominente clubs. "Voor Hancko zal een aantal clubs met een bod komen. Hij is eigenlijk niet te houden", ziet ook De Cler. "Of hij moet zelf stellig zeggen dat hij wil blijven. Maar ik denk dat er clubs komen met zo'n bod, dat je hem eigenlijk wel moet verkopen."

De Cler denkt te weten wat een geschikte vervolgstap voor Hancko is. "Die jongen is wel toe aan een stap hoger dan Feyenoord. Net onder de Europese top zou prima voor hem zijn." SSC Napoli en Borussia Dortmund worden in de podcast genoemd als geschikte clubs voor Hancko. De marktwaarde van de Slowaak wordt getaxeerd op 35 miljoen euro.