Manhoef doet bizarre uitspraak: 'Wist dat er problemen waren, maar zó erg...'

Manhoef doet bizarre uitspraak: 'Wist dat er problemen waren, maar zó erg...'

29 maart - 17:02 Laatste update: 17:04
30

Een opmerkelijke uitspraak van Million Manhoef. De aanvaller was ten tijde van zijn transfer naar Stoke City niet op de hoogte van de slechte prestaties van de Engelse club. Dat vertelt de oud-speler van Vitesse in gesprek met Voetbal International

"Dat ze er niet zo goed voor stonden in het Championship merkte ik pas later, toen het al bijna rond was", vertelt Manhoef over de club uit het tweede niveau van Engeland. Op dit moment bezet de ploeg de negentiende plaats. "Ik wist wel dat er wat probleempjes waren, maar eerlijk gezegd niet dat ze zó laag op de ranglijst stonden."

Spijt van zijn keuze voor Stoke heeft Manhoef echter niet. "Ik zag Engeland gelijk zitten. Het voetbal is daar zó groot, dat is met niets te vergelijken. En het Championship is ook geen kleine competitie, als je ziet wat daar voor teams in zitten. Leicester City, Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion… Dat zijn gewoon héle grote clubs, met enorme stadions en geweldige voetballers. Je speelt daar dus eigenlijk iedere week topwedstrijden", besluit Manhoef. 

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!