Seedorf reageert op veelbesproken interview met Genee: 'Vind ik een gemiste kans'

Seedorf reageert op veelbesproken interview met Genee: 'Vind ik een gemiste kans'

5 april - 15:38
58

Clarence Seedorf kwam onlangs in het nieuws door zijn interview met Wilfred Genee. Tijdens een uitzending van Veronica Offside wilde de voormalig profvoetballer geen antwoord geven op vragen en zijn eigen interviewstijl had ook anders geweest.

"Ik ben zelf ook interviewer al vijftien jaar", vertelt Seedorf over het gesprek met Genee in NandoLeaks. "Mijn doel voor een interview is om een leuk gesprek te hebben wat interessant is voor de luisteraar. Als het alleen maar om sensatie gaat, dan ben ik misschien de verkeerde persoon. Ik heb bijvoorbeeld ooit Naomi Campbell mogen interviewen, die ga ik ook niet vragen naar alle problematiek. Dat vind ik een gemiste kans."

Seedorf kwam in het nieuws, omdat hij wat nors reageerde op vragen van Genee over het feit dat hij niet meer werd geselecteerd voor Oranje in het eind van zijn loopbaan. Seedorf geeft nogmaals aan dat hij het daar niet graag meer over heeft. "Ik vind het positieve ook belangrijker. De waardering uitspreken voor iemand die iets goeds heeft gedaan. Het negatieve is ook wel cultuur natuurlijk en die mogen we best eens veranderen."

De oud-middenvelder vertelt ook nog een mooie anekdote over een voormalig teamgenoot bij Oranje. "Ik was laatst met Ruud van Nistelrooij gaan kijken bij Nederland - Duitsland. We hadden het toen over Madrid en hij was een paar weken voor mij terug bij Real geweest. Hij grapte dat ze zo slecht over me gepraat hadden", lacht Seedorf. "Dat is dan een grap, maar ik vind het mooi om te zeggen wat ik echt vind van mijn medespelers."