'Hoe wij omgaan met onze iconen is Ajax-onwaardig, wij verdienen dit niet'

'Hoe wij omgaan met onze iconen is Ajax-onwaardig, wij verdienen dit niet'

13 april - 15:49
22

Simon Tahamata vindt het 'Ajax-onwaardig' hoe Ajax met haar clubiconen omgaat. De oud-aanvaller werd plotseling de deur gewezen in Amsterdam, iets wat hij eerder zag gebeuren bij onder meer John Heitinga, Michel Kreek en Winston Bogarde.

In De Telegraaf vertelt Tahamata dat Ajax hem op een weinig chique manier probeerde te lozen. Inmiddels is de voormalig Oranje-international, die actief was in de jeugdopleiding, vertrokken. "Hoe wij omgaan met onze iconen is Ajax-onwaardig", stelt Tahamata. "John Heitinga stapte er als hoofdtrainer, met alle risico van dien, op verzoek van de club eerder in omdat hij een Ajacied is en werd prompt afgedankt."

"Michel Kreek werd effetjes weggestuurd, net als Winston (Bogarde, red.) en Gerald (Vanenburg, red.). Ik heb Winston en Gerald niet eens weg zien gaan, maar moest het gewoon lezen. Zo snel ging het", gaat Tahamata verder. "Daarna was ik aan de beurt. Wij verdienen dat niet. Als het zo doorgaat, houden we geen iconen meer over. Dat vind ik verschrikkelijk."

Tahamata voelt ook mee met John van 't Schip, die op sportief vlak moeilijke maanden meemaakt als hoofdtrainer van Ajax. "Ik vind het erg voor John. Hij is er dit seizoen uit clubliefde ingesprongen, maar ik vraag me af of de meeste spelers wel voor hem door het vuur willen gaan. Dan hoor je ze zeggen: we gaan alles doen voor John. Dus niet. Dus niet... Dan kan je beter je mond houden."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: