Feyenoord maakt povere indruk: 'Stengs zit er niet lekker in, Gimenez ook niet'

Feyenoord maakt povere indruk: 'Stengs zit er niet lekker in, Gimenez ook niet'

21 april - 19:10
18

Kees Kwakman is totaal niet onder de indruk van wat Feyenoord tot dusver laat zien in de bekerfinale tegen NEC, een mening die Kenneth Perez onderstreept. Vrijwel elke speler aan Rotterdamse zijde haalt tot dusver niet zijn niveau, is de conclusie. 

"NEC speelt een heel goede wedstrijd", begint een lyrische Perez tijdens de rustanalyse. "Ze tonen agressie, houden het midden goed dicht en komen mondjesmaat tot iets." Perez doelt daarmee op de grote kans voor Youri Baas, en het afgekeurde doelpunt van Tjaronn Chery. 

Over Feyenoord is hij minder enthousiast. "Een aantal schoten, en that's is. Ze hebben heel veel moeite. Ze gebruikten de pauze met al dat vuurwerk om omzettingen te maken, met Geertruida en Hancko. Hancko kwam links te spelen, en Geertruida weer centraal."

Dat Slot besloot om al zo snel tactische aanpassingen te doen, vindt Mario Been bijzonder. "Dat ze het een paar keer omdraaien in de eerste helft, vond ik heel frappant."

"Ik heb het gevoel dat het uiteindelijk van Minteh moet komen, Stengs zit er totaal niet lekker in, Gimenez ook niet, Paixao ook niet", vult Kwakman aan. "Het moet toch komen van bevliegingen van Minteh."