'Ajax al een gepasseerd station: Manchester City mengt zich in de strijd'

'Ajax al een gepasseerd station: Manchester City mengt zich in de strijd'

18-09-2016 09:51
13

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Leon Bailey ook na dit seizoen nog bij RC Genk rondloopt. De Jamaicaanse flankspeler, deze zomer nog serieus in beeld bij Ajax, speelt zich steeds meer in de kijker van Europese topclubs. Zo zou Manchester City zich hebben gemengd in de strijd om de handtekening van Bailey.

Volgens The Mirror zouden The Citizens de situatie van de negentienjarige Bailey van scherp in de gaten houden. Het is nog maar het tweede seizoen van het toptalent in België, maar hij werd al wel verkozen tot beste talent in de Jupiler Pro League. Deze zomer leidde zijn snelle ontwikkeling bijna tot een transfer naar Ajax, maar Genk weigerde het bod van elf miljoen euro van de Amsterdammers. Ook enkele Spaanse en Italiaanse clubs volgen hem.

Zelf zei de Jamaicaan deze week al dat hij een stap naar de Eredivisie niet meer ziet zitten en bij een transfer direct naar een grote competitie wil overstappen. Bailey verkeert ook deze jaargang weer in uitstekende vorm. Hij begon het nieuwe seizoen met zes doelpunten en drie assists in twaalf officiële wedstrijden. Afgelopen donderdag scoorde hij nog twee keer in de Europa League tegen Rapid Wien.