'Enthousiaste Guardiola stuurt middenvelder naar Nederland: deal bijna rond'

'Enthousiaste Guardiola stuurt middenvelder naar Nederland: deal bijna rond'

08-01-2017 15:54
5

Manu Garcia is het volgende Manchester City-talent dat wordt gestald bij NAC Breda. Engelse media melden dat de huurdeal tussen de Premier League-grootmacht en de ploeg van kersvers trainer Stijn Vreven goed als rond is. Teken aan de wand: Alonso volgt NAC inmiddels op social media. 

De Parel van het Zuiden en City werken al enige tijd samen. Een jaar geleden brachten The Citizens Enes Ünal onder in Breda en afgelopen zomer volgden Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Thomas Agyepong en David Faupala. Laatstgenoemde kwam tijdens de eerste competitiehelft niet aan de bak. De Fransman is inmiddels teruggekeerd naar Engeland. 

Garcia is een negentienjarige middenvelder die in juli door City verhuurd werd aan Aláves. Omdat hij in Spanje niet aan de bak kwam, besloot zijn club die uitleenbeurt onlangs per direct te beëindigen. Pep Guardiola ziet het volgens Britse media zitten in de spelmaker - maar kan hem komend halfjaar geen speeltijd beloven op het hoogste niveau. 

Breda wordt nu zo goed als zeker de nieuwe bestemming van Garcia. De tiener heeft vier optredens in het eerste elftal van City op zijn naam staan. Eén keer deed hij mee in de Premier League. Dat was in 2015, tegen Aston Villa.