Update: 'Everton wijst Italiaanse poging voor Ajax-target Deulofeu af'

Update: 'Everton wijst Italiaanse poging voor Ajax-target Deulofeu af'

19-01-2017 11:54
6

Gerard Deulofeu staat bij AC Milan op de nominatie om deze winter op huurbasis aangetrokken te worden. Everton, de huidige club van de Spanjaard, ontvangt echter graag een geldbedrag van de Italianen, die dat niet zien zitten.

Deulofeu mag tijdelijk vertrekken bij de club uit Liverpool, omdat trainer Ronald Koeman het niet in hem ziet zitten. Milan heeft volgens Sky Sports serieuze belangstelling voor de voormalige speler van FC Barcelona. De Italianen willen de speler op huurbasis overnemen, iets waar Everton niet onwelwillend tegenover staat. De Engelse club verlangt echter een bedrag voor het tijdelijk afstaan van Deulofeu.

En dat ziet Milan niet zitten. Ook Ajax werd deze week gelinkt aan Deulofeu, die in de aanval op de flanken op de voeten kan. Ajax is juist voor die positie op zoek naar extra versterking, nu Bertrand Traoré om de Afrika Cup speelt, Vaclav Cerny geblesseerd is en Anwar El Ghazi op het punt staat om een transfer naar Lille OSC te maken. 

Update 19/1 11.54: Everton heeft een officiële poging van AC Milan voor Gerard Deulofeu afgewezen. Dat meldt de BBC. Milan wilde de 22-jarige Spanjaard tot het einde van het seizoen huren, maar Everton wil alleen verkopen. In de tussentijd is Ajax nog altijd een kanshebber voor Deulofeu.