'Arsenal en VVV laten Borussia Dortmund verbaasd achter met tienerdeal'

'Arsenal en VVV laten Borussia Dortmund verbaasd achter met tienerdeal'

24-01-2017 07:53
12

VVV-Venlo heeft beet: Gedion Zelalem (Arsenal) maakt het seizoen af bij de koploper van de Jupiler League. Ook onder meer Borussia Dortmund en TSG Hoffenheim hadden volgens De Telegraaf concrete belangstelling voor de jeugdinternational van de Verenigde Staten. 

Het dagblad weet dat Zelalem (19) zondagmiddag aanwezig was tijdens de topper tussen VVV en MVV (2-1). Maandag werd hij medisch gekeurd, later op de dag maakte Zelalem kennis met zijn ploeggenoten en stond hij al het trainingsveld in Venlo. Op korte termijn wordt hij officieel gepresenteerd. 

Met name Dortmund is zeer verrast door de deal tussen Arsenal en VVV. Al maandenlang volgde de Bundesliga-grootmacht de verrichtingen van Zelalem op de voet. Ook Hoffenheim meldde zich bij het management van de tiener, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. De twee Duitse clubs dachten Zelalem transfervrij binnen te kunnen hengelen. Het liep anders: manager Arsène Wenger zorgde ervoor dat zijn protégé verlengde en de komende maanden aan de bak kan in de top van de Jupiler League.