Roepende in woestijn in Heerenveen-kleedkamer: Paar keer wat van gezegd

Roepende in woestijn in Heerenveen-kleedkamer: "Paar keer wat van gezegd"

30-03-2017 23:17
10

SC Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby is pas twintig jaar maar nu al heel bewust bezig met een politieke toekomst. Het grootste probleem van deze generatie is volgens de Noor 'wat we onze wereld aandoen'.

Zelf komt Thorsby als het even kan met de fiets naar de training en hij probeert zijn ploeggenoten ook te wijzen op een milieuvriendelijkere levensstijl. Dat lukt nog niet echt. "Mijn ploeggenoten respecteren me wel. Ze weten wel dat ik gelijk heb en weten dat ik het allemaal goed bedoel, maar als ik ergens een opmerking over maak, wordt dat vaak met een grapje weggehoond", zegt Thorsby in een interview met Voetbal International.

Een van de zaken die de Noor bij Heerenveen voor elkaar probeert te krijgen is het terugdringen van het plasticverbruik. "Iedereen drinkt uit die flesjes en gooit ze vervolgens na een paar slokken in de prullenbak. Ik heb daar een paar keer wat van gezegd. Jongens, wat is er mis met water uit de kraan? En als jullie toch zo graag die flesjes willen gebruiken, waarom hergebruiken jullie ze dan niet? Maar het gaat maar door, terwijl het drinken uit zo'n flesje het domste is wat je kunt doen. Een plastic flesje wordt gemaakt met behulp van olie en gaat in de koelkast die stroom verbruikt, dan drink je een beetje en gooi je het flesje in de prullenbak, wat weer vervuiling oplevert. Echt enorm jammer."