Ajax-reserve staat open voor langer verblijf:  'Er was interesse van goede clubs'

Ajax-reserve staat open voor langer verblijf: 'Er was interesse van goede clubs'

03-04-2017 22:09
40

Kenny Tete staat open voor een langer verblijf bij Ajax. Echter namen de Amsterdammers nog geen contact met de rechtsback op, wiens contract medio 2018 afloopt.

"Als Ajax iets wil, hebben ze mijn nummer en dat van mijn zaakwaarnemer", zegt Tete tegen Voetbal International. "Ik kan moeilijk zelf de club bellen of ik bij kan tekenen. Na vorig seizoen was er interesse van een paar goede clubs, maar ik wilde bij Ajax blijven. Ik vond dat destijds het beste voor mijn ontwikkeling. Daar had de clubleiding begrip voor en ze waren positief."

Dit seizoen moet Tete het doen met een reserverol. Peter Bosz geeft de voorkeur aan Joël Veltman. "Ik was basisspeler en international van Oranje. Sindsdien heb ik niets meer vernomen van de clubleiding over mijn toekomst."

Tete vervolgt: "Ik lees en hoor ook van alles. Dat ik weg zou willen, dat mijn zaakwaarnemer Mino Raiola daarmee bezig zou zijn, noem maar op. Daar moet ik om lachen, want het is onzin, het klopt totaal niet. De waarheid is dat ik niets van de club heb vernomen."