'Dani Alves zette streep door City-transfer: back koos voor PSG vanwege Neymar'

'Dani Alves zette streep door City-transfer: back koos voor PSG vanwege Neymar'

25-07-2017 21:30
18

Volgens Globo Esporte heeft Dani Alves vooral gekozen voor Paris Saint-Germain omdat Neymar hem vertelde dat hij daar zou gaan tekenen. De Braziliaanse verdediger stond op het punt om naar Manchester City te verkassen, maar maakte ineens een U-turn door voor Frankrijk te kiezen.

Alles wees erop dat Alves bij City herenigd zou worden met manager Pep Guardiola, met wie bij FC Barcelona succesvol samenwerkte, tot de rechtsback ineens te horen kreeg dat Neymar bij PSG zou gaan tekenen, meldt Globo Esporte. Toen heeft Alves City afgezegd en pakte hij het vliegtuig naar Frankrijk om voor de Ligue 1-grootmacht te tekenen.

Vooralsnog is Neymar nog geen speler van PSG. Het is de vraag of het überhaupt van een transfer gaat komen. De geruchten worden hardnekkiger, maar Neymars ploeggenoot Gerard Pique verzekerde onlangs dat de Braziliaanse superster in Catalonië blijft. Zowel PSG als Barcelona heeft dinsdagavond laat een persconferentie gepland staan. Naar verwachting wordt er duidelijkheid verschaft over de toekomst van Neymar.