'Soap Neymar gaat door: Spaanse voetbalbond weigert 222 miljoen van PSG'

'Soap Neymar gaat door: Spaanse voetbalbond weigert 222 miljoen van PSG'

03-08-2017 12:00
90

De soap rond Neymar gaat nog even door. De Spaanse voetbalbond heeft de afkoopsom van 222 miljoen euro niet geaccepteerd. Dat melden bronnen uit Spanje, waaronder Sport, Marca en El Mundo Deportivo.

De cheque wordt geweigerd door de LFP. President Javier Tebas gaf onlangs al aan dat hij de transfer niet zou accepteren en heeft nu daadwerkelijk daad bij het woord gevoegd. Het bedrag van 222 miljoen zou de ontsnappingsclausule activeren, maar in Spanje weigert men een klap op de transfer te geven. 

Donderdagochtend kwamen er advocaten van Neymar naar het kantoor van de Spaanse bond met de cheque. Op welke gronden het bedrag geweigerd is, is nog onbekend. PSG zou zelf niet direct 222 miljoen euro betalen. Het plan was om Neymar zijn eigen contract af te laten kopen middels een constructie in Qatar, waarbij de Braziliaan 300 miljoen euro zou krijgen voor promotiewerkzaamheden rond het WK 2022. Dat geld kon hij dan gebruiken om zich bij Barcelona uit te kopen. Op deze manier omzeilt PSG de Financial Fair Play-regels.

Wedden

Meer odds

Wat deze nieuwe wending voor Neymar betekent is niet bekend. De Braziliaan heeft nog geen handtekening gezet onder zijn contract bij PSG. De bedoeling was dat dat voor het einde van deze week zou gebeuren, maar mogelijk wordt de transfer door een nieuw hoofdstuk in de soap vertraagd.

Neymar staat op het punt om de duurste speler ter wereld te worden. In Frankrijk ligt een vijfjarig contract voor hem klaar waar hij naar verluidt 45 miljoen euro per seizoen kan verdienen. Dat is exclusief eventuele tekengelden en bonussen.