NAC verrast met nieuwe spits: Het is de afgelopen dagen snel gegaan

NAC verrast met nieuwe spits: "Het is de afgelopen dagen snel gegaan"

30-08-2017 19:06
23

NAC Breda haalt Thomas Enevoldsen terug naar de Eredivisie. De Deense aanvaller, van 2009 tot 2012 actief bij FC Groningen, heeft woensdag zijn handtekening gezet bij de Eredivisie-promovendus.

NAC heeft Enevoldsen voor één seizoen vastgelegd, met een optie voor nog een jaar. Met de dertigjarige Deen heeft de ploeg van trainer Stijn Vreven de gewenste spits binnen. Enevoldsen, die transfervrij was na zijn vertrek bij Aalborg, moet in Breda de concurrentiestrijd aangaan met Manchester City-huurling Thierry Ambrose.

"Hij is een technisch vaardige speler die het klappen van de zweep kent op het hoogste niveau, rustig is aan de bal, als aanspeelpunt kan fungeren en bepalend is in en rondom het strafschopgebied van de tegenstander", aldus technisch directeur Hans Smulders op de clubsite over Enevoldsen. "We zijn daarom blij dat hij met ons het avontuur aan wil gaan."

Enevoldsen voegt zich maandag 4 september bij de NAC-selectie. "Het is de afgelopen dagen snel gegaan en ik ben blij dat ik nu hier in Breda ben. Deze club heeft in mijn eerdere periode in Nederland indruk op me gemaakt, de sfeer in het stadion was altijd geweldig."