Van Hooijdonk en Petrovic niet met elkaar eens: 'Hij doet het uitstekend bij Ajax'

Van Hooijdonk en Petrovic niet met elkaar eens: 'Hij doet het uitstekend bij Ajax'

16-10-2017 07:24
20

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over de vleugelaanvallers van Ajax. De analist was zondagavond bij Studio Voetbal behoorlijk kritisch op David Neres.

"Neres is nu van waarde. Hij maakte er twee tegen sc Heerenveen en tegen Sparta schoot hij de bal ook weer tegen het netje, maar dat gedribbel..", aldus Van Hooijdonk. "Ik heb echt medelijden met Huntelaar en Dolberg. Wie daar ook staat. De intentie is nooit om die bal voor te gooien, maar om z'n dribbel te maken. Als hij vastzit gaat hij eens kijken of er toevallig iemand vrij staat, of hij geeft een lullig boogballetje in een zestienmetergebied die al helemaal vol staat."

Zeljko Petrovic heeft een andere mening. "We moeten wachten tot zijn tweede jaar om te zien of Neres het goed doet. Die jongen doet het uitstekend. Ik snap de mensen wel die Kluivert willen. Dan is Younes weer niet goed, dan Neres niet. Ondanks al zijn beperkingen en weinig doelpunten is hij de enige die in de kleine ruimtes kan dribbelen. Hij speelt ook bij de nationale ploeg van Duitsland."