Update: 'Verrassende wintertransfer' Janssen onmogelijk door FIFA-regels

Update: 'Verrassende wintertransfer' Janssen onmogelijk door FIFA-regels

27-12-2017 22:04
29

Een opvallend transfergerucht uit Turkije: Tottenham Hotspur overweegt om Vincent Janssen in januari terug te halen naar Londen. Eind augustus werd de spits van het Nederlands elftal voor één jaar verhuurd aan Fenerbahçe. 

Spurs heeft naar verluidt de mogelijkheid om de Janssen-deal tussentijds te beëindigen. Diverse Turkse media melden dat. De vraag is nu vooral wáárom manager Mauricio Pochettino zou besluit om de Nederlander terug te roepen uit Istanbul.

Er lijken twee opties te zijn. Mogelijk is Spurs niet tevreden over Fernando Llorente. De Spaanse targetman werd op deadlineday losgeweest bij Swansea City als backup voor Harry Kane. Tijdens zijn eerste maanden in Londen heeft Llorente echter een beroerde indruk gemaakt. Hij scoorde pas één keer. Janssen kan eventueel de rol van de lange spits overnemen. 

Logischer is dat Tottenham Janssen definitief wil verkopen aan de hoogste bieder, om zo geld in het laatje te brengen en zélf de transfermarkt op te gaan. SSC Napoli is volgens Fanatik één van de clubs die interesse heeft in Janssen (23).

Update 22.04: De aan Fenerbahçe verhuurde Vincent Janssen hoeft niet te vrezen dat Tottenham Hotspur hem vroegtijdig terughaalt naar Londen om hem in januari te verkopen: het is onmogelijk. Janssen speelde in augustus een wedstrijd voor Tottenham, waardoor hij al het maximum aantal van twee clubs heeft gediend dit seizoen. Alleen als Tottenham wil dat de Oranje-spits de rest van het seizoen op de tribune zit bij een andere club, kan Janssen verkocht worden.