Sensatie: EK-held Grigg schiet Manchester City uit de FA Cup

Sensatie: EK-held Grigg schiet Manchester City uit de FA Cup

19-02-2018 22:51
17

Wigan Athletic heeft thuis voor een megastunt gezorgd door in de vijfde ronde van de FA Cup Manchester City uit te schakelen. De goal werd gemaakt door EK-held Will Grigg.

City moest het een groot deel van de wedstrijd doen met een man minder. Dat kwam omdat Fabian Delph vlak voor rust met rood van het veld gestuurd werd. Pep Guardiola stopte zijn onvrede niet onder stoelen of banken en maakte nog voor de theepauze ruzie met de manager van Wigan. Dat ging door in de catacomben.

Ondanks dat City een man minder had, was het nog altijd veruit de betere ploeg. Wigan leek de beste kansen te hebben door op de counter te spelen. Die strategie werkte, want tien minuten voor tijd maakte Grigg uit het niets de 1-0. Wigan had over de hele wedstrijd slechts achttien procent balbezit, maar presteert het toch om de koploper van de Premier League uit te schakelen. 

City kan dit seizoen nog drie prijzen winnen: de landstitel, de Champions League en de League Cup. Komende zondag neemt de ploeg van Guardiola het in de finale op tegen Arsenal. In de Champions League is City gekoppeld aan FC Basel.