Update: 'Transfer Van Overeem in kannen en kruiken: contract voor vier jaar'

Update: 'Transfer Van Overeem in kannen en kruiken: contract voor vier jaar'

06-05-2018 14:32
18

AZ-middenvelder Joris van Overeem is op weg naar FC Utrecht. Dat meldt Voetbal International. De transfer van Giovanni Troupée, die de omgekeerde weg moest bewandelen, is van de baan.

VI meldt zondagmiddag dat de onderhandelingen tussen Utrecht en AZ zich in de afrondende fase bevinden. Van Overeem werd zaterdag voor het eerst in verband gebracht met de Eredivisie-move. De 23-jarige middenvelder, die in de Domstad geldt als directe versterking, moet het vertrek van Yassin Ayoub (Feyenoord) en Mateusz Klich (gehuurd van Leeds United) na dit seizoen opvangen.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Troupée de omgekeerde weg zou bewandelen, maar een ruilovereenkomst tussen Utrecht en AZ is voorlopig van de baan. Utrecht ziet het niet zitten om de twintigjarige rechtsback, die dit seizoen pas vijf keer in de basiself mocht beginnen, op dit moment te laten gaan. De belangstelling uit Alkmaar voor Troupée is overigens niet bekoeld.

Update 14.32: De Telegraaf meldt inmiddels dat de overstap van Van Overeem naar stadion Galgenwaard bijna in kannen en kruiken is. Er is een mondeling akkoord bereikt over een vierjarig contract. Na afloop van de play-offs voor Europees voetbal wordt het papierwerk in orde gemaakt.