Update: Brands slaat eerste slag met Everton en presenteert nieuwe manager

Update: Brands slaat eerste slag met Everton en presenteert nieuwe manager

31-05-2018 16:05
11

Witte rook op komst bij Everton. De Premier League, waar Marcel Brands vrijdag officieel in dienst treedt, heeft Marco Silva bijna binnen als nieuwe manager.

Dat melden The Mirror en A Bola donderdag. De naam van Silva zingt al een paar weken rond op Goodison Park. Omdat ook een gesprek met Brands positief is verlopen, staat niets een akkoord nog in de weg. Silva wordt volgens Engelse en Portugese media donderdag gepresenteerd.

Silva is bij Everton de opvolger van Sam Allardyce, die na afloop van het seizoen moest vertrekken. Hij tekent voor drie seizoenen. Everton wilde Silva in oktober al hebben na het ontslag van Ronald Koeman, maar Watford liet hem niet gaan. Begin dit jaar werd de Portugees op straat gezet door Watford.

Met de komst van Silva heeft Brands zijn eerste doelstelling afgerond, nog voor hij officieel is begonnen op Goodison Park. William Carvalho van Sporting Portugal moet volgens A Bola de eerste versterking van Silva en Brands worden.

Update 16.05: Het is officieel: Marco Silva is de nieuwe manager van Everton. De veertigjarige Portugees is de opvolger van Sam Allardyce, die aan het einde van het seizoen werd ontslagen. Hij tekent voor drie jaar. "Ik ben blij en heel gelukkig om te beginnen aan deze grote uitdaging", laat Silva weten op de website van zijn nieuwe club.