Schrijnend verhaal van ex-Vitessenaar: 'Ik zat bij Chelsea in de 'loan group''

Schrijnend verhaal van ex-Vitessenaar: 'Ik zat bij Chelsea in de 'loan group''

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 13:44za 18-08-2018 om 13:44

Voormalig Vitesse-huurling Josh McEachran doorliep de volledige jeugdopleiding van Chelsea en stond tot 2015 onder contract bij The Blues, maar een doorbraak zat er nooit in. De inmiddels 25-jarige middenvelder behoorde tot een omvangrijke 'loan group' met overbodige spelers.

De voormalige jeugdinternational van Engeland werd tussen 2012 aan 2015 uitgeleend aan Swansea City, Middlesbrough, Watford, Wigan Athletic en Vitesse. "Ik ging van de ene uitleenbeurt naar de andere", vertelt McEachran in de radioshow BBC 5 Live Sport. "Bij Chelsea had je het eerste elftal, het tweede elftal en de loan group. Daar je train je dan en vervolgens is het wachten totdat je uitgeleend wordt."

Toen de Engelsman na het seizoen 2014/2015 terugkwam uit Arnhem, hoopte hij eindelijk mee te mogen trainen met het eerste elftal. "José Mourinho was toen de manager. Maar op de eerste dag van de voorbereiding kwam nota bene de materiaalman naar me toe: Josh, heb je het niet gehoord? Ik zei: nee, wat is er aan de hand? Bleek ik weer bij de loan group te zitten." De middenvelder keerde Stamford Bridge vervolgens definitief de rug toe en vertrok naar Brentford, waar hij nu nog steeds speelt. "Ik ben er qua salaris op achteruit gegaan, maar ik wilde weer plezier in het voetballen krijgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws