'Real Madrid speurt naar talent en ziet 'favoriete' De Ligt als serieuze optie'

'Real Madrid speurt naar talent en ziet 'favoriete' De Ligt als serieuze optie'

24-08-2018 11:28
90

Het was even stil rond Matthijs de Ligt, maar een week voor het einde van de zomerse transferperiode wordt het transfervuurtje toch weer opgepookt in Spanje. Real Madrid heeft belangstelling voor de negentienjarige verdediger van Ajax.

Dat meldt OK Diario. Real Madrid versterkt zich ook deze zomer weer met de grootste talenten ter wereld - onder meer Vinicius Junior en Andriy Lunin kwamen - en in die categorie valt De Ligt ook. De Ajax-verdediger is volgens het Spaanse boulevardmedium een 'serieuze optie' voor president Florentino Perez.

De Ligt wordt in Spanje geroemd om zijn persoonlijkheid, fysieke kracht, voetballende vermogen en snelheid. De kans is volgens OK Diario klein dat Real Madrid in augustus nog een poging gaat wagen voor De Ligt, omdat hij niet meer aanstuurt op een vertrek uit Amsterdam. Wel blijft hij een 'favoriet' in het Bernabéu.

De transferwaarde van De Ligt wordt geschat op vijftig miljoen euro. Een hoog bedrag, schrijft het Spaanse medium, maar niet zo gek als je bedenkt dat de Oranje-international wordt begeerd door de complete top van Europa. Onder meer FC Barcelona, Manchester City en Tottenham Hotspur worden aan hem gelinkt.