Van Polen: 'Het heeft wel wat: je kunt makkelijker iemand neerschoppen haha'

Van Polen: 'Het heeft wel wat: je kunt makkelijker iemand neerschoppen haha'

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 08:24ma 10-12-2018 om 08:24

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen maakte zaterdagavond zijn rentree in Zwolle na anderhalve maand blessureleed en vond zichzelf zowaar terug op het middenveld. De tank van de 33-jarige routinier was aardig leeg na de 1-4 nederlaag tegen Ajax.

"Ik ben helemaal gesloopt, ook omdat ik zo lang niet hebt gespeeld. Ik ben benieuwd hoeveel kilometers ik heb gemaakt", liet hij na afloop weten aan de Stentor. De back vond dat het spelen op het middenveld 'wel iets had'. "Je bent meer bij het spel betrokken en kunt gemakkelijker iemand neerschoppen, haha."

Tijdens de voorbije maanden ontpopte Van Polen zich tot de Dr. Phil van PEC: de kapitein ging veelvuldig met zijn medespelers in gesprek om ze bij de les te houden. "Veel meer dan praten kon ik de afgelopen zeven weken niet. Met Daan, onze mental coach, kijk je hoe we die paar procent extra bij kunnen brengen." Nadat PEC thuis met 2-3 van ADO Den Haag verloor, liet Van Polen zich horen in de kleedkamer. "Ik heb toen niet op de man gespeeld, maar wel benoemd waar het aan schortte. Toen werd ik even gek. Dat is niet erg. Dat moet af en toe."

Inmiddels vindt de bekerwinnaar van 2014 zichzelf terug op de zestiende plek van de Eredivisie. "Ik maak me zeker zorgen, natuurlijk", stelt de routinier. "Kijk maar waar we staan. Als iemand zich nu geen zorgen maakt, spoort hij niet."

Poll

Blijft PEC in de Eredivisie?

(334 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws