'Ziyech stelde het op prijs dat ik me zo in hem had verdiept, hadden meteen klik'

'Ziyech stelde het op prijs dat ik me zo in hem had verdiept, hadden meteen klik'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 20:11wo 12-12-2018 om 20:11

Alfred Schreuder bestrijdt dat Hakim Ziyech nonchalant is. De huidig assistent-trainer van Ajax liet zijn broer de spelmaker een week lang volgen bij sc Heerenveen, voordat hij besliste hem naar FC Twente te halen.

"Dat Hakim kon voetballen zag iedereen wel; het ging mij erom hoe hij met zijn vak omging", zegt Schreuder tegen ELF Voetbal. "Mijn broertje was héél enthousiast. Hakim straalde in alles uit een liefhebber te zijn. Tijdens alle soorten trainingen spande hij zich tot het uiterste in; ook tijdens fysieke of tactische trainingen. Hij bleef lang op het veld om oefeningen voor zichzelf te doen."

"Toen ik later met Hakim in gesprek ging werd dat beeld bevestigd", vervolgt Schreuder. "We hadden meteen een goede klik, mede omdat ik me zo in hem had verdiept. Dat stelde hij op prijs. Hij houdt van directe communicatie. Als hij wat vond mocht hij dat ook zeggen. Zolang je eerlijk en oprecht tegen hem bent krijg je daar een ontzettend gemotiveerde speler voor terug."

Schreuder prijst de werklust van Ziyech bij Ajax. "Hij is een meester in ballen veroveren. Heeft een ongelooflijk anticiperend vermogen. Zowel met als zonder bal. Dat is voetbalslimheid, niet te trainen bijna." Volgens Schreuder is Ziyech serieus met zijn vak bezig. "Dat blijkt ook uit het feit dat hij altijd beslissend wil zijn. Hij wil zich onderscheiden. Zulke spelers moeten we koesteren in Nederland."

Poll

Is Ziyech klaar voor de Europese top?

(4930 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws