De Jong houdt speler van de maand-prijs bij Ajax, tweede onderscheiding Bergwijn

De Jong houdt speler van de maand-prijs bij Ajax, tweede onderscheiding Bergwijn

16-01-2019 16:15
78

Frenkie de Jong is verkozen tot de beste Eredivisie-speler van december. De Ajax-controleur werd woensdagmiddag op Sportpark De Toekomst verrast door FOX Sports-interviewer Hans Kraay junior.

De Jong heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn grote passnauwkeurigheid tijdens de vier wedstrijden die hij in december speelde. De controleur uit Arkel maakte tegen ADO Den Haag, PEC Zwolle, De Graafschap dé FC Utrecht de negentig minuten vol en verstuurde hierin 268 passes. Liefst 95 procent van deze passes kwam aan bij een teamgenoot. De Jong is na Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico de derde Ajacied op rij die wordt uitgeroepen tot maandwinnaar.

Steven Bergwijn is benoemd tot het grootste talent van december, net zoals hij dat in augustus al was. De buitenspeler is bovendien één van de drie PSV'ers die zijn opgenomen in het elftal van de maand, naast de backs Denzel Dumfries en Angelino. De Jong vormt met Daley Blind de Ajax-vertegenwoordiging. Sergio Padt (FC Groningen), Sven van Beek (Feyenoord), Michel Vlap en Mitchell van Bergen (beiden sc Heerenveen), Martin Odegaard (Vitesse) en Mats Seuntjens zijn de overige uitverkorenen.