'Lasse Schöne heeft me enorm geholpen, ook al wil hij het niet toegeven'

'Lasse Schöne heeft me enorm geholpen, ook al wil hij het niet toegeven'

Gepubliceerd: zaterdag 16 februari 2019 om 18:33za 16-02-2019 om 18:33

Kasper Dolberg heeft bij zijn komst naar Ajax veel gehad van landgenoot Lasse Schöne. Dat beide spelers uit hetzelfde land komen heeft de Deense spits geholpen.

Dolberg trekt veel op met de Deense spelers bij Ajax. "Dat is heel fijn. Ik ben begonnen met Lasse. Hij heeft me in het begin enorm geholpen, ook al wil hij het niet toegeven", zegt Dolberg bij Inside Ajax. "Het is fijn om op die manier te beginnen. Je kent tenminste iemand met wie je makkelijker kunt praten omdat je dezelfde taal spreekt. Nu is Rasmus (Kristensen, red.) hier natuurlijk ook, die een goede vriend van me is."

Dolberg kwam over van het Deense Silkeborg, dat veel kleiner is dan Amsterdam. "Toen ik hier was om de club te zien etc. heb ik een wandeling door de stad gemaakt met m'n familie. Ik vond het heel groot, want ik kom uit een kleine plaats. Ik vond alles dus heel groot en kon niet alles begrijpen, maar nu ken ik de stad een beetje beter."

"Als je naar de grootte van de clubs kijkt zie je een groot verschil en ook als je naar de steden kijkt. Het was dus een heel andere wereld, want het was gewoon wennen. Er zijn hier zoveel trainers: fysio's en conditietrainers etc.. In Denemarken had ik één trainer, één fysio- en een conditietrainer. Alles ging er dus een beetje op vooruit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws