'Mijn ego niet groot genoeg, weet dat ik enige ben die Messi en Ronaldo versloeg'

'Mijn ego niet groot genoeg, weet dat ik enige ben die Messi en Ronaldo versloeg'

26-04-2019 17:35
47

Luis Suarez heeft een duidelijk droomscenario voor de laatste weken van het seizoen. De spits van FC Barcelona jaagt nog op de treble met de Catalanen, maar ook zijn oude clubs Ajax en Liverpool doen nog volop mee om de hoofdprijzen.

Suarez weet het wel: de treble voor FC Barcelona, de Champions League-finale tegen Ajax en de landstitel voor Liverpool. "Als God het wil..", zegt de 32-jarige Uruguayaan in een interview met The Guardian. Hij noemt het 'ongelooflijk' wat de Amsterdammers dit seizoen presteren. Maar eerst neemt hij het met Barça op tegen Liverpool in de halve finale van het miljardenbal.

"Mijn kinderen gaan nooit mee naar Champions League-wedstrijden, maar ze willen wel mee naar Anfield", stelt Suarez. "Het wordt vreemd om tegen Liverpool te spelen, maar ook heel mooi." Hij won met The Reds de League Cup in 2012, maar twee jaar later verspeelde de ploeg in de laatste weken van het seizoen de Premier League-titel. "Dat was een kans uit duizenden. We waren toen nog heel onervaren. Nu is Liverpool veel verder, op alle vlakken. Iedereen wil nu voor Liverpool spelen, dat was in mijn tijd nog niet het geval."

Suarez werd sinds zijn transfer naar Barça drie keer kampioen van Spanje, won vier nationale bekers en legde in 2015 beslag op de Champions League. De oud-Ajacied maakte bovendien al 176 officiële treffers voor de Catalaanse grootmacht. Alleen Lionel Messi maakte meer goals voor zijn club. Toch wordt Suarez zelden genoemd in de rijtjes met de beste spelers ter wereld.

"Misschien zetten andere spelers zichzelf beter in de markt. Mijn ego is niet groot genoeg om overal te verschijnen en met de borst vooruit te vertellen dat ik de beste spits ter wereld ben of dat Barcelona nog nooit een betere spits gehad heeft. Zo ben ik niet. Mijn cijfers spreken voor zich. Ik weet dat ik de enige speler ben die Messi en Cristiano Ronaldo de afgelopen vijf jaar een keer heeft kunnen verslaan in de strijd om de Gouden Schoen."