Janssen tipt Dolberg: Dan moet je een goede spits achter de hand hebben

Janssen tipt Dolberg: "Dan moet je een goede spits achter de hand hebben"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 23:39zo 18-08-2019 om 23:39

Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen raden een definitieve transfer van Kasper Dolberg af. De Ajax-spits is volgens de laatste berichten op weg naar het Franse OGC Nice, maar het is niet duidelijk of het om verhuur of verkoop gaat.

"Ik heb nog steeds de Dolberg van twee jaar geleden op m'n netvlies. Dat vind ik nog steeds een geweldige speler", vertelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De analist denkt te weten waarom Dolberg na het vertrek van Peter Bosz niet meer rendeert. "Hij was goed toen Ziyech op tien speelde. Nu speelt Van de Beek daar."

"Dan heb je het over een lopende tien en een creatieve tien. De creatieve tien (Ziyech, red.) zette hem weg. Nu is het daar zo enorm druk, want Tadic en Ziyech staan aan de binnenkant. De backs staan ook nog hoog."

Janssen zou Dolberg verhuren. "Als je als spits geen vertrouwen voelt, wordt dat minder. Ik zou hem verhuren en kijken naar volgend jaar. Ik zou hem niet verkopen. Huntelaar wordt ook minder, maar hij is nog steeds heel gretig. Het gaat een keer minder worden. Dan moet je een goede spits achter de hand hebben."

Poll

Wat moet Ajax doen?

(2503 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws