Huntelaar: 'Ik heb er niet meer begrip voor, maar ik sta er iets relaxter in'

Huntelaar: 'Ik heb er niet meer begrip voor, maar ik sta er iets relaxter in'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 07:07di 20-08-2019 om 07:07

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 07:10di 20-08-2019 om 07:10

Klaas-Jan Huntelaar erkent dat hij iets 'collegialer' is geworden richting zijn mede-spitsen. De 36-jarige routinier van Ajax blijft desondanks van mening dat hij altijd moet spelen, vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik heb wel een iets bredere blik, ja. Als je jong bent, ben je iets meer op je eigen carrière gefocust: jezelf verbeteren, het maximale eruit halen. En als je iets ouder bent, krijg je iets van beide", laat Huntelaar weten. "In de omgang was ik altijd wel oké. Niet met iedereen natuurlijk. Maar het is normaal dat het met de een beter klikt dan met de ander."

"Er is in het verleden – zeker na het EK in 2012 (waar het naar verluidt botste tussen Huntelaar en Robin van Persie, red.) – een beeld van me geschetst, waar ik het niet mee eens was", vervolgt de Ajax-spits. "Maar ik heb nooit de behoefte gevoeld om me te verdedigen."

Hoewel hij inmiddels als pinchhitter geldt bij Ajax, vindt hij zelf nog altijd dat hij moet spelen. "Ik denk er wel zo over, natuurlijk", reageert hij op de stelling. "Het zou niet slim zijn om 'oneens' te zeggen. Ik heb er niet meer begrip voor dan vroeger als ik niet speel, maar ik neem het zoals het is. Ik sta er iets relaxter in."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws