Mourinho: 'Mijn naam wordt geopperd, maar je hebt ook zoiets als respect'

Mourinho: 'Mijn naam wordt geopperd, maar je hebt ook zoiets als respect'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 19:35vr 20-09-2019 om 19:35

José Mourinho klopt zich niet op de borst nu zijn naam weer rondzingt bij Real Madrid. Spaanse media slijpen de messen na de kansloze nederlaag van De Koninklijke bij Paris Saint-Germain, maar de Portugees vindt dat collega Zinedine Zidane meer respect verdient.

Marca schoof vrijdag enkele al enkele potentiële opvolgers naar voren, waaronder Mourinho. "Er zijn twee soorten geruchten", vertelt The Special One aan Deportes Cuatro. "Ten eerste die over Zidane. Daar moet je mee leren leven. Zidane zit al zijn hele leven in het voetbal en weet hoe het werkt. Maar bij andere geruchten wordt mijn naam geopperd. Daar hou ik niet van. Je hebt ook zoiets als respect."

Over een terugkeer in het Estadio Santiago Bernabéu weigert Mourinho dan ook te speculeren. "Ik wil niet terugkeren, omdat ze een trainer hebben en ik kan geen team coachen dat al een trainer heeft. Je moet met respect praten over de club en de trainer, die niet zomaar iemand is. Ik hoop gewoon dat alles goed komt."

Volgens de Portugees staat Real er bovendien helemaal niet zo slecht voor. "Ze staan derde of vierde, toch? Dicht bij de eerste plaats. Dat is niet slecht. Als je er pragmatisch naar kijkt en je je op de ranglijst focust, doen ze helemaal mee. Als we van Sevilla winnen, gaan ze hen voorbij. Barcelona staat al achter, Atlético Madrid heeft maar een punt meer."

Wat betreft zijn toekomst houdt Mourinho de opties open. "Ik volg nu Duitse lessen, voor als ik daar ooit nog terechtkom. Het wordt mijn zesde taal", onthult hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Real Madrid beter afscheid nemen van Zidane?

(931 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws