Deur naar Nederlands elftal 'staat niet open': 'Zal nooit meer voor Oranje spelen'

Deur naar Nederlands elftal 'staat niet open': 'Zal nooit meer voor Oranje spelen'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 20:29ma 21-10-2019 om 20:29

Bas Dost keert nooit meer terug in het Nederlands elftal. De spits van Eintracht Frankfurt maakte vorig jaar een einde aan zijn interlandloopbaan, omdat hij klaar was met zijn rol als reservespeler en vond dat het niet werkte tussen hem en Oranje.

Dost speelde achttien interlands. Daar blijft het bij. "Nee, ik zal nooit meer voor het Nederlands elftal spelen. Dat is afgesloten", zegt Dost tegen Kicker. "Ik heb daar een moeilijke periode gehad, waar ik het niet meer over wil hebben. De wedstrijd tegen Engeland in maart 2018 was mijn laatste. De deur staat niet open."

Dost is inmiddels speler van Eintracht Frankfurt. Hij kwam afgelopen zomer over van Sporting Portugal, waar hij een zeer turbulente periode kende. Dost werd aangevallen door hooligans van de club. Hij wilde eigenlijk vertrekken, maar besloot toch om te blijven. "Die aanval veranderde alles."

"Het was verschrikkelijk. Ik was zelfs bang om de straat op te gaan. Normaal gesproken zou ik mijn contract ontbinden, zoals ieder andere speler. Maar mijn vriendin was zwanger en onze zoon werd in juli geboren. We hebben veel gesproken en uiteindelijk besloot ik te blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijp jij Dost?

(5615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws