Woede en verbazing bij Excelsior: 'Schandalig dat je dit als trainer uitspreekt'

Woede en verbazing bij Excelsior: 'Schandalig dat je dit als trainer uitspreekt'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 18:50zo 17-11-2019 om 18:50

Bij Excelsior is men boos op FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven. Hij zou de racistisch bejegende Ahmad Mendes Moreira een 'zielig mannetje' hebben genoemd.

Vlak voor het interview van FOX Sports met Mendes Moreira kreeg de aanvaller van Excelsior het aan de stok met Van der Ven. 'Ben je ziek in je hoofd? Hij zegt dat ik een zielig mannetje ben', aldus Mendes Moreira. In de reacties onder de Instagram-post van FOX Sports richten ploeggenoten Rai Vloet en Joël Zwarts hun pijlen op Van der Ven.

'Hoe kan je zoiets zeggen als trainer', vraagt Vloet zich af. Ook Zwarts spreekt er schande van. 'Trainer van Den Bosch moet zich diep schamen ! Schandalig dat je dit als trainer uitspreekt. Got you always, Ahmad.' Ook Oranje-international Patrick van Aanholt reageert: 'Dan begrijp je ‘t ff HELEMAAL niet..'

Van der Ven schaarde zich achter het statement dat de Brabanders afgaven na de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-3). Het duel werd stilgelegd vanwege racistische geluiden jegens Mendes Moreira, maar FC Den Bosch sprak via de officiële kanalen van een 'kraaienconcert'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: als bewezen wordt dat Van der Ven het heeft gezegd, is dit reden voor ontslag

(2428 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws