'Ahmad en ik waren de enige donkere spelers op het veld, ik voelde me betrokken'

'Ahmad en ik waren de enige donkere spelers op het veld, ik voelde me betrokken'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 23:57ma 18-11-2019 om 23:57

Niet alleen Ahmad Mendes Moreira was zondagmiddag bijzonder aangedaan door de racistische spreekkoren die hem ten deel vielen tijdens FC Den Bosch – Excelsior. Ook Kevin Felida, middenvelder van de Bosschenaren, had het er moeilijk mee.

Felida, die een donkere huidskleur heeft, wordt door familieleden gevraagd hoe hij nu nog voor FC Den Bosch kan spelen. Hij hoorde zijn eigen fans tekeergaan tegen Mendes Moreira. "Ik hoorde die apengeluiden sowieso", zegt de defensieve middenvelder tegenover NRC. "En k-neger. Ahmad en ik waren de enige donkere spelers op het veld. Ik voelde me bij hem betrokken."

Na de wedstrijd stuurde Felida zijn collega van Excelsior, die hij al wat langer kent, een berichtje. "Dat ik volledig achter hem sta", vertelt hij over de inhoud van het bericht. "En dat ik er wat van zou zeggen bij de club. Hij stuurde mij hartjes terug."

Ook Ryan Trotman en Abdelsamed Abdullahi zijn spelers van FC Den Bosch met een donkere huidskleur. Zij willen snel in gesprek met hun trainer, Erik van der Ven, die Mendes Moreira na de wedstrijd een 'zielig mannetje' noemde. "We keuren dit af. Zoiets had hij nooit mogen zeggen. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: FC Den Bosch moet een voorbeeld stellen en Van der Ven ontslaan

(7709 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws