LIVE-discussie: Van den Brom en Buijs grijpen in: Cerny terug bij Utrecht

LIVE-discussie: Van den Brom en Buijs grijpen in: Cerny terug bij Utrecht

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 13:34zo 08-12-2019 om 13:34

FC Utrecht wil op bezoek bij FC Groningen een einde maken aan een reeks van drie nederlagen op rij. Trainer John van den Brom gunt Vaclav Cerny een nieuwe kans in de basis.

De van Ajax overgekomen Tsjech belandde aan het begin van het seizoen op de bank, maar mocht de laatste weken weer wat vaker invallen. Nu krijgt Cerny dus ook een kans in de basis. Hij vormt een voorhoede met Gyrano Kerk, waardoor Jean-Christophe Bahebeck op de bank plaatsneemt. Mark van der Maarel vervangt Leon Guwara als linksback. Verder voert Van den Brom geen wijzigingen door na de nederlaag tegen RKC Waalwijk (0-1) van vorige week.

FC Groningen kan niet beschikken over de geblesseerde aanvoerder Mike te Wierik. Samir Memisevic schuift daardoor een linie terug en staat in het hart van de defensie. Daardoor komt er op het middenveld een plekje vrij voor Azor Matusiwa. Mohamed El Hankouri is gepasseerd door trainer Danny Buijs. Ramon Pascal Lundqvist krijgt de voorkeur.

De Groningers staan na het verlies tegen Fortuna Sittard (1-0) op een tiende plek met 21 punten. De Domstedelingen hebben twee punten meer en staan achtste.

De opstellingen

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Memisevic, Itakura, Warmerdam; Hrustic, Matusiwa, Lundqvist, El Messaoudi; Sierhuis, Asoro

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Van Overeem, Maher, Van de Streek, Gustafson; Kerk, Cerny

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws