Succes Jong FC Utrecht verklaard: 'Daardoor maken we behoorlijke stappen'

Succes Jong FC Utrecht verklaard: 'Daardoor maken we behoorlijke stappen'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 08:26do 27-02-2020 om 08:26

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 08:41do 27-02-2020 om 08:41

René Hake is tevreden met de ontwikkeling van zijn spelers bij Jong FC Utrecht. De trainer ziet dat de beloften zijn gegroeid, maar wacht tegelijkertijd op doorbraken in het eerste elftal.

In gesprek met het Algemeen Dagblad verklaart Hake het goede seizoen van Jong FC Utrecht, momenteel de nummer twaalf in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik ben gevraagd om er met een andere bril naar te kijken. Ik hoor van stafleden die er al langer zitten dat bepaalde dingen anders zijn dan voorgaande jaren. De frequentie en de intensiteit van trainen bijvoorbeeld. Dat blijkt ook uit de data. Daardoor maken we behoorlijke stappen."

Maar Hake weet dat ook de kwaliteit van de spelers een belangrijke factor is in het huidige succes van zijn ploeg. "De spelersgroep is niet eens zozeer anders dan afgelopen seizoen, maar de jongens zijn een jaar ouder, hebben weer een jaar meer ervaring. Wat ook helpt is dat we vaak werken met een vaste groep spelers, waar soms een jonge speler van het eerste bij aansluit. De jongens die de hele week met elkaar trainen begrijpen elkaar goed en dan krijg je automatismen."

Ondanks de groei die Hake benoemt, zie hij dat er nog één ding ontbreekt. "Er zijn nog geen beloften verzekerd van een basisplaats in het eerste. Dat is de volgende stap. Ik zie dat de jongens zelf de handschoen oppakken en dat lijkt me de weg naar succes."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws