Van der Meyde: 'Wat Wesley Sneijder doormaakt, snap ik heel goed'

Van der Meyde: 'Wat Wesley Sneijder doormaakt, snap ik heel goed'

22-04-2020 13:25 Laatste update: 14:03
71

Andy van der Meyde kan zich goed voorstellen dat Wesley Sneijder het er na het beëindigen van zijn carrière flink van heeft genomen. Nadat de ex-international zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing kwam hij in rap tempo een paar kilo aan. Logisch, zegt Van der Meyde. 

Van der Meyde stopte in 2010 met voetballen en voelde er niets meer om voor in twee jaar tijd 1,2 miljoen euro te verdienen in Azerbeidzjan. "Mijn carrière was over", vertelt hij aan Voetbal International.

Toen gingen de remmen los, zegt Van der Meyde. "Ik had een groot appartement in Amsterdam. Het was feesten, feesten, feesten. Zuipen, drugs, meisjes. De hele mikmak kwam weer voorbij. Mooie tijd wel, want ik had een gevoel van vrijheid. Ik was ook anoniem. Zeven jaar weggeweest uit Nederland en op feestjes kende niemand mij nog. Was best lekker, ik kon doen wat ik wilde."

"Wat Wesley Sneijder nu doormaakt, snap ik daarom heel goed", zegt Van der Meyde. "Hij heeft zijn hele leven als een monnik geleefd en alles voor het voetbal gedaan. Nu geniet hij lekker. Hij drinkt en vreet wat hij wil en wordt dikker."

Van der Meyde vindt het niet terecht dat Sneijder daarom kritiek heeft gekregen. "Daar hoor je dan iedereen over. Maar ik denk: Laat hem even lekker van het leven genieten en zeik niet zo. Hij hoeft niet meer voor Oranje te spelen."